Suomen Himalajan-tutkimuksen seura ry

Etusivu » Toimintamme / Our activities » Päivi Ahosen esitelmä koulutuksesta Nepalissa ja Bhutanissa 21.5.2018

Päivi Ahosen esitelmä koulutuksesta Nepalissa ja Bhutanissa 21.5.2018

Tervetuloa kuuntelemaan KM Päivi Ahosen esitelmää ”Himalajalla töissä ja väitöstutkijana: kokemuksia Nepalin ja Bhutanin koulujen arjesta ja elämästä” Suomen Himalajan-tutkimuksen seuran järjestämään tilaisuuteen ma 21.5.2018 klo 16:30-18. Esitelmä on Kaisa-talon 7. kerroksen salissa 7062 (Helsingin yliopiston pääkirjasto, Kaisa-talo, Fabianinkatu 30, 00014 Helsingin yliopisto). Tilaisuus on kaikille avoin, suomenkielinen, eikä siihen tarvitse erikseen ilmoittautua.

Päivi Ahonen

Päivi Ahonen

Päivi Ahonen on työskennellyt Nepalissa opetussektorin kehittämistehtävissä useaan otteeseen osana Suomen kehitysyhteistyötä, lähes neljä vuotta. Hän jakaa kokemuksiaan vuosien takaa, sekä uusimmasta maaliskuussa päättyneestä noin 4,5  kuukauden hankejaksosta, jonka tarkoitus on kehittää opinto-ohjausta Nepalissa. Edellinen pidempi jakso Nepalissa oli äidinkielisen opetuksen kehittämishanke. Maolaiskriisin aikaan (2001-2003) kouluvierailuja maaseudulle oli vaikea tehdä ja työ oli Kathmandu keskeistä. Nepalissa on sekä valtion kouluja että yksityiskouluja. Ylempien kastien vanhemmilla on varaa yksityiskoulujen maksuihin.

Bhutan-kiinnostus syntyi Nepalin työjaksolla. Vuoden 2009 ensimmäisen vierailun jälkeen syntyi innostus tutkia väitöskirjaa varten Bhutanin kehityslinjauksen, bruttokansanonnellisuuden yhteyksiä koulujen opetukseen. Aineistoa tutkimukseen on kerätty vuosina 2012 ja 2014.  Koulujen opetus on muuttunut viime vuosina oppilaskeskeiseksi. Luonnon hyvinvointi on vahvasti mukana koulujen opetuksessa. Luokat mm. adoptoivat vuoria ja metsiä ja seuraavat adoptoimansa alueen hyvinvointia säännöllisesti vuosien ajan.  Tutkimuksen työnimi on ”Strategies of Bhutan in implementing the Gross National Happiness policies – How is GNH philosophy applied in the context of education for sustainable development?”

 

Tervetuloa!

Suomen Himalajan-tutkimuksen seura ry.

Bhutanilaisia oppilaita koulupuvuissaan, koulun pihalla Parossa.

Bhutanilaisia oppilaita koulupuvuissaan, koulun pihalla Parossa.
Taustalla maalaus Gross National Happiness kehitysperiaatteen teemoista. (Kuva: Päivi Ahonen)

Nepalilaisia oppilaita

Nepalilaisia oppilaita, Mahakali School, Nagarkot, 2.3.2018. Oppilaat ilahtuivat vieraiden tulosta. Kouluissa opiskellaan paljon ryhmissä ja maanjäristyksessä vaurioituneen koulun seinät on kauniisti maalattu. (Kuva: Päivi Ahonen)

%d bloggaajaa tykkää tästä: