Suomen Himalajan-tutkimuksen seura ry

Etusivu » Toimintamme / Our activities » Opi lukemaan ja kirjoittamaan tiibetiä!

Opi lukemaan ja kirjoittamaan tiibetiä!

Oletko joskus halunnut tietää, miten tiibetiläisiä kirjaimia luetaan ja kirjoitetaan? Nyt loppusyksystä sinulla on tilaisuus siihen Suomen Himalajan-tutkimuksen seuran järjestämällä kurssilla Helsingissä!

Kurssilla opetellaan tiibetin aakkoset ja tutustutaan kielen kirjoitusjärjestelmään ja tavurakenteeseen. Tavoitteena on oppia tunnistamaan elementit, joista tavut rakentuvat sekä myös oppia lukemaan ääneen tiibetinkielisiä sanoja. Kirjoittamista harjoitellaan käytännössä. Kurssilta saa pohjaa tiibetin opiskelua varten. Sen ymmärtäminen miten sanat lausutaan on hyödyllistä myös henkilöille, joilla on kiinnostusta pystyä lukemaan ääneen tiibetinkielisiä tekstejä kuten rukouksia tai vaikkapa tietää, miten tiibetinkielisten henkilöiden ja paikkojen nimet äännetään. Tiibetinkielellä on monia murteita, mutta kurssilla opettelemme ääntämään sanoja yleiskielenä pidetyllä kielimuodolla, joka on lähellä Lhasan murretta ja myös yleisesti käytössä tiibetiläisten keskuudessa Intiassa ja muuallakin päin maailmaa.

Kurssilla käytetään pääosin opettajan tuottamaa oppimateriaalia, jota jaetaan kurssin aikana monisteina opiskelijoille. Otathan mukaan omat kirjoitusvälineet ja vihkon. Vihkon on hyvä olla tarpeeksi tukeva, koska kurssitilassa ei ole käytössä pöytiä.

Kurssin aika ja paikka: 4.11.-2.12.2022 pe klo 17-19 Elonpyörässä (Vilhovuorenkuja 20, Helsinki).

Opetuskerrat: pe 4.11. klo 17-19; pe 11.11. klo 17-19; pe 18.11. klo 17-19; pe 25.11. klo 17-19 ja pe 2.12. klo 17-19.

Opettaja: FT Riika Virtanen

Järjestäjä: Suomen Himalajan-tutkimuksen seura ry

Kurssi on ilmainen osallistujille. Koska kurssitilana on arvokkaan kirjakokoelman sisältävä kirjasto, niin tilaan ei voi tuoda mukaan omia eväitä vaan vain vesipullon.

Ilmoittautuminen kurssille: Ilmoittaudu kurssille ma 24.10. mennessä lähettämällä viesti seuran spostiosoitteeseen: himalajan_tutkimus@yahoo.com. Koska kurssitila on pieni, ryhmään mahtuu vain 9 opiskelijaa. Viesti kurssille hyväksymisestä (tai varasijalla olosta) lähetetään viimeistään viikkoa ennen sen alkua. Kurssi järjestetään, mikäli ilmoittautuneita on vähintään neljä henkilöä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: